torstai 11. syyskuuta 2014

syysväripohdintoja

Oho, mennyt taas hetki viime jutuista. Oon kyllä ahkerasti käyttänyt syyskapseliani ja tykkään niistä asuista, mutta muutin just syyskuun alussa viikoiksi Turkuun ja täällä Turunkämpässä ei oikein ole mitään kunnon peliä perinteisten peiliselfieiden napsimiseen. Yritän pohtia asiaa, koska mikä on kiva juttu siinä että palasin vuoden töissäkäynnin jälkeen koulunpenkille, on se, että nyt voi pukeutuakin aamuisin! Taisiis, en mä töihin alasti mennyt, mutta vietin aika paljon aikaa labrassa suojavaatteissa, joten erityinen panostaminen pukeutumiseen olisi ollut vähän turhaa. Nyt sen sijaan on sekä aamuisin aikaa, että vähän parempi ympäristö pukeutua himpun verran tyylikkäämmin kuin mun aikaisemmat farkut ja t-paita -linja. Haluaisin myös tallettaa asukuvia ihan vaan itseänikin varten, jotta voisin aina sesongin päätteeksi vähän arvioida, mitä sitä oikein tuli viimeisen kolmen kuukauden aikana käytettyä ja mitä ei. Voisi vaikka yrittää kehittyä pukeutujana! taijotain.

Mutta asiaan, eli väripaletteihin! Aikaisemmin valittelinkin siitä, että väripaletin kokoonpaneminen on mulle hirmu hankalaa ja aiheuttaa päänvaivaa. Kuin pyynnöstä kaksi eniten seuraamaani tyyliblogia kirjoittivat jutut väripaleteista, linkit tässä ja tässä. Varsinkin tuosta ensimmäisestä linkistä, into-mind blogin väripalettioppaasta oli mulle apua ja sainkin muokattua syksyn väripalettini vähän järkevämmän näköiseksi. Tadaa!
Tajusin, että vaikka musta onkin neutraali väri, se voi myös olla paletin pääväri. Käytän mustaa tosi paljon, yleensä se on kyllä aina maustettuna reippaasti muilla väreillä, mutta silti, ehdottomasti eniten käyttämäni väri. Esimerkiksi lähestulkoon kaikki kengät ja laukut ostan aina mustina muutamia villejä kortteja lukuunottamatta. Kokeilin joskus valkoista tai ruskeaa ja sellaiset vain jäivät aina käyttämättä mustien lempparien osuessa päälle taas joka päivä. Muutama vuosi sitten tein päätöksen, etten ostaisi enää kalliita kenkiä muun värisenä kuin mustana ja se on pysynyt. Tennarit, ballerinat ja pikkukorkkarit on eri asia, mutta varsinkin talviset ja syksyiset nilkkurit ja bootsit mustana kiitos!

Kokoamani kapseli mukailee aika hyvin tämän paletin värimaailmaa, oranssinpunaista löytyy ehkä vähän vähemmän kuin päävärille olisi suotavaa ja tuota munakoisonväriä ei vaatteista ollenkaan, mutta itseasiassa kapselini on vielä tarkoituksella hieman keskeneräinen, joten ehkä nämä asiat korjaantuvat :) Kapselissa on tällä hetkellä vain vähän reilu 20 vaatetta ja tarkoitus olikin jättää se hieman vajaaksi ja katsella kalifornian reissulta jotain lisätäytettä. Yläosia tai kivoja mekkoja korostusväreissä ja korollisia nilkkureita lähdetään ainakin katselemaan rapakon toisen puolen putiikeista.
 Siinä vähän värejä joita syksyn kapselista löytyy. Lähestulkoon kaikki muut vaatteet ovatkin sitten mustaa, valkoista tai harmaata.. Vihreä neuletakki löytyy lisäksi valikoimasta sekä keltaista asusteiden (ballerinat ja laukku) muodossa. Unelmaostokset reissulta voisivat siis olla ehkä neule, hihaton toppi, t-paita ja mekko väreinä oranssinpunainen, keltainen ja munakoiso, ehkä se vihreäkin jos kiva sävy tulee vastaan. Lisäksi haluaisin värikkään pikkulaukun jossain muussa värissä kuin keltaisena (mikä siis löytyy jo) ja ne nilkkurit mustina. Niin ja mustan isomman laukun! Näitähän näyttää riittävän :D ehkä voisin tehdä vielä ennen reissua jonkin toivekollaasin, joka voisi samalla toimia ostoslistana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti