perjantai 28. elokuuta 2015

5.10. Viikonlopuksi etelään
Oltiin viime viikonloppu tyttöporukalla Tallinnassa ja että miten ihana kaupunki siitä onkaan muotoutunut! Vanhan kaupungin katuja jaksaisi talsia vaikka loputtomiin, mutta ihan oma maailmansa avautuu, kun lähtee hieman keskustan ulkopuolelle Kalamajan ja Telliskiven alueille. Ihania putiikkeja ja kahviloita, herkullisia ravintoloita ja ihanan rustiikkinen ja aito tunnelma joka paikassa! Viikonlopun teemana olikin syöminen ja jos joku kaipaa ravintolasuosituksia Tallinnasta, niin täällä on yksi vapaaehtoinen niitä jakelemaan! :)

Teen nykyään melkein kaikille reissuille oman matkakapselin. Tällä tavalla nään helpoiten, että mukaan tulee sopiva kattaus vaatekappaleita, joista saan yhdisteltyä asut kaikkiin matkan vaatimiin tilanteisiin. Nyt kun kyseessä oli vain viikonloppureissu, yritin lähteä matkaan mahdollisimman kevyellä kassilla ja tämä toteutuikin hienosti vaivaisen 8 vaatekappaleen voimin! 

Kapseli ja sen asut eivät nyt ole kauhean kummoiset, mutta tarkoituksenani olikin näyttää idea matkakapselin kokoamisesta.Valitsen aina ensin vaatekappaleet ja sitten alan kokoamaan asukollaasia ja mietin, minkälaisia asuja tarvitsen. Jos esimerkiksi oltaisiin menty johonkin hienompaan paikkaan syömään tai vaikka klubbailemaan, niin olisin todennäköisesti napannut mukaan vähän korkoja, pikkutopin tai bleiserin siistimään asua. Asukollaasia kootessani huomaan yleensä nopeasti, jos jokin valitsemistani vaatekappaleista ei oikein tahdo sopia mihinkään asukokonaisuuteen tai jos useampi asukokonaisuus vaatisi vielä jonkin tietyn vaatekappaleen. Näin kävi esimerkiksi tässä kapselissa, kun ensin meinasin ottaa mukaan mustavalkoisen bleiserin keltaisen neuletakin sijaan. Huomasin pian, että bleiseri sopi oikeastaan vain valkoisen t-paidan kanssa, ja olisi varmaan siis jäänyt aika paljolti käyttämättä.


Varsinkin pidemmille reissuille matkakapseli auttaa pakkauksen suunnittelussa hurjan paljon. Tän kapselihomman ansiosta mulla alkaa olla jo aikalailla kaikki vaatteet valmiiksi valokuvattuna koneella, joten sitten vaan photoshop laulamaan ja kollaasintekoon. Suosittelen muillekin kapseli-ihmisille vaatteiden valokuvausta, vaikkei mitään blogia rytkyistään pitäisikään. Mulla ainakin kaikki suunnittelu lähtee aina photarin äärestä. Tähän hommaan on tarjolla appeja iPhonelle/iPadille (esim closet+, pureple) ja muutama android-pohjaisille puhelimille (stylicious, closet space). Suosittelen tutustumaan niihin jos photarihommat ei kiinnosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti