maanantai 18. elokuuta 2014

Syksyn suunnittelua

Syyskuu lähestyy kovaa vauhtia ja ilmankin onneksi alkavat hieman viiletä, mikä helpottaa syksyisten neuleiden ja jakkujen suunnittelemista syyskapseliin. Hyvä että kapseli vaihtuu pian, sillä suoraan sanottuna nyt alkaa jo pikkuhiljaa kyllästyttää nuo kesäkapselin vaatteet ja suurin osa niistä taitaakin mennä vaihtoon. Mun oli tarkoitus ottaa uusien vaatteiden ostaminen aika iisisti , koska ollaan syys-lokakuun vaihteessa lähdössä roadtripille Kaliforniaan ja ajattelin jättää sinne vähän ostovaraa, mutta Kalifornia-ostoksista haaveillessani surffailin forever21:n sivuille ja huomasin, että niillä on myös eurooppalainen nettikauppa joka toimittaa Suomeen! Eihän siinä auttanut kun näpytellä tilaus menemään. Toivottavasti vaatteet on sopivia sillä vaikka sainkin ilmaisen postimaksun (yli 75e tilaus) niin palautuksen postimaksut pitää maksaa itse. Ehkä yritän myydä epäsopivat vaatteet netissä eteenpäin.. 

Joka tapauksessa, koska olen aloittanut jo syksyn vaatekaapin suunnittelun kokoamalla pinterestiin silmää miellyttäviä inspiraatiokuvia ja syysasuja sekä miettimällä hieman väripalettia. Olen huomannut että väripaletin suunnitteleminen on jokseenkin hankalaa mulle. Tai siis saan kyllä helposti koottua itseäni miellyttävän paletin, vaikka useitakin, mutta ongelmana on sen soveltaminen käytännössä. Kun itse pidän värikkäistä vaatteista, olen huomannut että juuri oikean sävyisten vaatteiden löytäminen on hankalaa, sillä vaatekaupoilla luonnollisesti on oma sesonkiväripalettinsa, johon ei välttämättä sitten kuulu oman palettini sävyt. Oma vaatekaappini entuudestaan taas koostuu kunnon ilotulituksesta kaikkia värejä joten sieltäkään on turha etsiä yhtenäistä linjaa. Olen siis päätynyt suunnittelemaan suuripiirteisen väripaletin jonka sävyjä pyrin seuraamaan, mutta joista annan itselleni luvan poiketa. Tässä esimerkiksi paletin sävynä on metsänvihreä, mutta kapselini tulee todennäköisesti sisältämään jo aikaisemmin omistamani kirkkaanvihreän neuleen ja ehkä muitakin vihreän sävyjä..


Punaisen, oranssin ja vihreän sävyt miellyttävät näin syksyllä. Lisäksi valkoinen harmaa ja musta jatkavat voittokulkuaan neutraaleissa sävyissä. Tämän näköisellä väripaletilla siis lähdetään hakemaan syysgarderoobia, katsotaan mitä tulee...

1.9. Olisi siis tarkoitus olla vaatekaappi koossa ja vaatteet valittuina. Yritän tällä kertaa tosiaan karsia määrän ainakin 35 kappaleeseen ja sisällyttää siihen jopa kengät! Katsotaan sitten minkälaisia muutoksia kalifornian matka saa vaatekaapin sisällössä aikaan, mutta siellä kyllä on shoppailu sallittu, tietenkin järki päässä ja tyyliin sopivia vaatteita silmällä pitäen :) Reissun hellevaatteet kyllä aion ottaa ihan ronskisti varastoista enkä sisällyttää tähän syksyn kapseliin, sillä suomen syksyihin ei paljon shortsit ja pikkutopit sovi sandaaleista puhumattakaan.

Toivottavasti saan kivan kapselin kokoon, ostin jo yhden paidan (+ sen forever 21:n tilauksen..) ja on kyllä taas ihana päästä kiertelemään vaatekauppoja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti