maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lisäyksiä ja muutoksia kapseliin

Tämä on mun eka kapselivaatekaappikokeilu ikinä ja siksi päätinkin heti alkuun olla itselleni suopea ja sallia pienet muutokset kapseliin tämän kolmen kuukauden aikana. Tiesin, että alkaessani käyttämään kapselia, huomaisin, että joku vaate ei osu päälle sitten ikinä ja jotain tiettyä puuttuu ja jos voin helposti korvata sen puutteen omasta vaatevarastostani löytyvillä vaatekappaleilla niin miksi en sitä tekisi? Ei tässä mitään lakikirjaa olla kuitenkaan kirjoittamassa eikä pelaamassa mitään peliä, jossa sääntörikkomuksesta diskataan, vaan tavoitteena on löytää oma tyyli ja siihen sopivat vaatteet.

Ensimmäinen muutos tuli vastaan  pari viikkoa kapselin kokoamisen jälkeen, kun lopultakin vastaan tulivat ne punaiset housut joita yritin jo kapselia kootessani metsästää ja vielä 70% alennuksessa. Pakkohan se sitten oli. Housujen lahkeet olivat ihan liian pitkät, joten napsaisin ne poikki saksilla ja jätin ne huolittelematta. Mun mielestä lyhyistä repaleisista lahkeista tulee rento kesäfiilis. Jos suoraan puhutaan, niin lahkeista saattoi tulla vähän turhan lyhyet syksy/talvikäyttöä ajatellen, mutta säästin lahkeista napsaistut palat, joten voin ommella ne takaisin jos siltä tuntuu. Tai sitten ommella puntteihin jotain muuta kangasta, vaikka farkkua. Vois olla kivan näköiset!


Toinen muutos seurasi heti ensimmäisillä hellekeleillä kun totesin kaapistani puuttuvan rennot farkkushortsit, joten lisäsin pari vuotta sitten itse boyfriend-farkuista leikkaamani repaleiset vaaleat farkkushortsit kapseliin mukaan. Näitä on kyllä viime aikoina käytetty, joten ehdottomasti hyvä veto!


Kolmas muutos tapahtui viime viikolla, kun helteiden yhä vaan jatkuessa alkoi trikootoppikokoelmani tuntua liian pieneltä, sillä kumpikaan vaaleanpunaisista topeista (H&M Garden collectionin kukkatoppi tai Monkin pinkki lörppötoppi) ei vaan näyttänyt kivalta minkään asun kanssa. Tässä siis kaksi vikatikkiä, jotka itseasiassa päätyivät kaappiin vain, koska tarvitsin vähän lisää väriä trikootoppeihin (muut värit näiden lisäksi ovat harmaa, musta ja musta...) :/ Korvasinkin sitten  H&M:n topin vanhalla Monkin valkoisella topilla, jossa on pinkki-oranssi-musta sotkukuvio edessä. Nuo molemmat pinkit topit ovat tosi kivoja, mutta eivät vaan istu mulle hyvin, kun ne ovat molemmat niin löysiä. Ensi kapselia miettiessä on siis ehdottomasti kiinnitettävä vähän enemmän huomiota vaatteiden hyvään istuvuuteen, ei pelkästään värimaailmaan.


Joku matikkanero voisi tästä vetää johtopäätöksen, että kapselin 39 vaatekappaletta pompsahti juuri 41 kappaleeseen. Hups. Yhden olinkin jättänyt tilaa neljästäkymmenestä siltä varalta, että nuo värikkäät farkut löytyisivät, mutta ottaessani farkkushortsit mukaan, en raaskinut heittää kumpiakaan toisista shortseista pois. Sallittakoon tuo yhden vaatekappaleen heitto tälläkertaa. Sanotaan sen vaikka olevan aloittelijan pehmeä lasku :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti